dijous, 19 de juliol del 2012

ehunmilak

Be! suposo que tots sabeu les ganes (mes que entreno) que tenia de fer aquesta ultra pero aquesta vegada el cuerpo va dir PROUUUUU!!!!.

La cosa comença ja a principis de setmana , que amb el poc temps que tinc haig de fer moltes coses , preparar tot el material i no deixam res de res (les ultimes vegades alguna que altra cosa hem deixava). Menjar , roba i estrategia estava clara .

El menjar el confiaria a les barretes i gels  Nutrisport segons les proves fetes ultimament veig que hem passen be i m'aporten el que nesecito (nomes una mala gestio en els periodes d'ingesta  havia fet de les seves) . La roba de tota classe ja que les previsions son que hi haura malt temps(previsions que es compleixen) aixi que llarg , curt , de mes abrig i de menys per poder triar al moment de la sortida. I pel que fa a l'estrategia era acavar com fos aixi que intentaria arrivar a Tolosa el mes sencer possible per poder afrontar la segona part que es la mes dura amb un minim de garanties.

Amb tota la lliço apresa i tot preparat el dj a les 21:00 agafem el cotxe i cap a Beasain i falta gent , arribem amb el temps previst 4:15 h amb una paradeta per descansar (vam sopar abans de marxar) , despres de dos voltetes per alli localitzem l'hotel , aixi que pujem trastos i a dormir que dema hi ha feina.
Pel mati anem tot passejant a recollir dorsal i verificar material ( no s'han deixat res per mirar) sort que havia fet la bossa minusiosament amb tot el material que si no ja hem veig anant a comprar alguna cosa . Despres de passar el tramit una mica de passeig per alli per fer temps d'anar a la pasta party , per cert molt be i amb la cantitat que volies , i vam anar tots . Alli coincidim amb l'Enric i la Montse , i uns cuants coneguts mes (tambe l'Antonio company que vam intentar la carros junts) fem petar la xerrada tot menjant . a les 2:30 aprox. marxem cap a l'hotel a intentar dormir una mica ja que en teoria havia d'estar 2 nits sense dormir , cosa que no aconsegeixo (estic nervios,bastant nervios ) se el que m'espera pero com ja vaig dir tinc l'absoluta convició que ho puc fer.

A les 4:45 sortim de l'hotel direcció a meta ja que hem d'entregar les bosses per Tolosa i Etxegarate abans de les 5 , aquella hora per alli sense res que fer s'hem fa llargissima , nomes intento no pensar i disfrutar dels peques i la jefa , amb tot aixo es fan les 5:45 i tots cap dins (unes paraules sinceres de la jefa donant-me anims i cap al corralito) . Unes paraules i els tipic valls i ja esta tot apunt .

A les 6 en punt xupinaço i tots a correr , be mes haviat diria a trotar , ja penjare un vidio de la sortida que va fer l'Encarna , ja veureu que la meva cara ho diu tot . La cosa comença ja amunt despres de passar els primers 500 m la cosa ja puja amunt fins al km 10 aprox. jo concient que aixo es molt llarg m'ho prenc amb molta calma el paisatge es impresiomant i la pujada tambe amb un moment veiem Beasain als nostres peus .

Arribo al km 10 i avituallament , i veig a l'Enric alli que ja esta a punt de marxar tant que no hem dona temps de dir-li res aixi que avituallo rapid per mirar d'agafal (no es normal que ell estigui tant endarrera) al cap de 2 km l'agafo i hem comenta que no es trova be que la panxa la te fatal , aixi que  fem grupetta per mirar d'anar tirant , fins a Zumarraga anem de dia i el temps ja comença a canviar , la pluja comença ha arrivar.

Arrivem a Zumarraga i avituallem força ara faltem 10 km fins a Gorla que es el proxim avituallament anem molt suaus ara ja amb el frontal en marxa continuem , sortim de Zumarraga i cap amunt (cosa rara) anem fent sense correr massa ,jo vaig tirant de l'Enric , casi sense adonarnos arribem a gorla , alli sens afageix el Josua un company de l'Enric i allo es una festa fotli xerrar i xerrar , pareix la plaça un dia de festa major , d'alli fins el proxim avituallament hi ha una zoma molt complicada per l'aigua i el fang , alli vaixant foto relliscada i cul i el que no es el cul a terra ( a partir d'alli el genoll esquerre comença a fer una mica de malt)mes o menys era el km 37/38  , alli ens sorpren un avituallament particular , una bona gent que estava alli a les 3 del mati amb una pluja i un fred que fotia , pero ells alli esperan que passessim , ens ofereixen coca-cola i un tros de coc que han fet ells (imposible dir que no ha tanta hospitalitat) continuem , ens falten 4 km per l'avituallament  a 3 km trovem un speaker amb musica a tot drap , i son les 3 i pico del mati i ens canta que falten 3 km per meta literalment :" vamos , vamos faltan 3 para el avituallamiento , 2 parriva i 1 pabajo", i no es va equivocar gens .

Per aquelles altures el genoll esquerre marcava a les baixades pero amunt no tenia problema , ja portem uns 42 km i la cosa ba de puta mare, menjem hem llimpio les sabates i els mitjons i a tornar que no ha estat res. Calculem que arribarem a Azpeitia ha 1:30 del temps de tall , ara toca pujar al xoxote no se perque pero aquest nom s'hem va quedar , el Josua ens feia de guia , savia en tot moment el que venia i el que faltava per venir , tot un lujo , arrivem a dalt del xoxote i haig de fer una parada técnica per canviar piles del frontal , una mica d'aigua i cap avall , ara nomes ens queda baixar fins Azpeitia , pero quina vaixada companys que amb el fang encara era molt pitjor , l'Enric tira avall i el josua i jo anem fent , en aquesta baixada el  genoll dona senyals pero jo els ignoro , el final amb 4 km de pista empedrada i pulida sembla una pista de gel i com que no ens volem fer mal donsc poc a poc i bona lletra.

A l'hora prevista arrivem a l'avituallament , menjem força hem miro els peus i li dic al Josua que el genoll fa parlar pero que de moment continuem , ara ens toca pujar el Erlo i el Ernio (traduit de 100 m primer fins a 600 despres baixem una mica per despres pujar fins a 1026 ) la cosa es que costa amunt la cosa va be pero cara avall el genoll no hem deixa fer , arrivem a l'avituallament  a les 9:49 ens falten 10 km fins Tolosa  unes 2 horetes dels 10 km 7 son de baixada .

Quant encarem la baixada el genoll dret hem pega una punxada forta , primer no entenc el que passa , si el que hem fa mal es el esquerre? llavors penso que he fet casi 40 km i que a totes les baixades forçava sempre el dret perque l'altre hem feia malt , despres de baixar una mica mes tranquil per veure si no tornava a passar PAM una altra punxada i encara una altra a falta de 3 km per arrivar , la cosa no pinta be Josua s'espera per veure que passa i jo li dic el que , i que tiri que jo plegare a Tolosa , amb molta rabia continguda truco a la jefa que m'espera a Tolosa i li dic que s'ha acavat que no puc continuar , una rabia s'apodera de mi i començo a caminar poc a poc tant que tardo 1 hora en fer-ho .

Ja com aquell vençut en la guerra que va en busca del no res , aixi hem sentia en aquells moments , pero la companyia d'un espectador que anava amb Bile hem va fer convencer d'una cosa . L'any que be si puc tornare , intentare tornar millor que enguany , perque aquest repte m'ha ensenyat molt , molt de mi mateix i de com som d'afortunats de poder fer el que ens agrada , encara recordo la cara d'alguna gent quant els explicaves que volies fer la EHUNMILAK i et preguntaven :"La larga o la corta?" i tu deies mig en catxondeo :" La larga que yo para 80 km no me meto!" jajaja . i que pensaven que eres d'un altre planeta i potser tenen raó .

No vull acavar sense donarli mil , dosmil o no se quantes GRACIES a la Family que sempre esta al meu costat , se que l'Encarna pateix mes que jo i que ella tambe fa unes ultres que deu ni do amb els nens per aquells andurials pero ella sempre alli .

Tambe vull felicitar a tota l'organització un marcatge perfecte , en cap moment vam tenir dubte de no seguir el cami correcte , amb l'amabilitat que ens han tractat i tots els serveis que ens han donat .

A l'Enric i al Josua FINISHERS de la ehunmilak Felicitals .

Tampoc vull deixam a la Montse de la Parafarmacia (per la paciencia que ha tingut amb mi) , a Noelia de 3M10 , a Pere del gimnas , a Feribex  i a tots els colaboradors per tot el que ha fet per intentar que jo aconsequis aquest repte .

Aixi ho he viscut i espero que vosaltres ho entengeu amb el mateix sentiment que he intentat descriureu , fins la propera que segur que no tardarem gaire.

2 comentaris:

  1. Hola Xavi, sóc l'Enric. Felicitats per la crònica, molt bonica, m'has fet reviure aquells fantàstics moments.
    Com estàs del genoll? espero que millor. Vull donar-te les gràcies per compartir els 30 o 40 km que vam fer plegats i més encara per esperar-me quan anava ben fotut. De fet, i tu ho saps fins a partir del km 30 i pico no vaig començar a tirar una mica.
    Recupera't bé i fins la pròxima! Per cert, l'any que ve la Montse i jo tenim intenció de tornar-hi també...
    Records a la jefa, jejeje. Una abraçada Xavi!!

    ResponElimina
  2. Hombreeee!!! Enric !!!!ENHORABONA!!! per ser FINISHER de la ehunmilak .

    El genoll en bon cami ja he posat fil a l'agulla i amb una sessió d'acupuntura cerc que ja esta solucionat, de totes maneres descans fins el Dmg que sortirem amb la bike suau . No cal que hem donis les gracies jo soc aixi , no mimporta el resultat ni la marca , la meva meta es acavar i prou i si damunt conev gent o ajudo a algu millor que millor.

    Si no passa res fare la UTCD a mitjans de septembre.
    Ens parlem CRACK.

    ResponElimina