diumenge, 18 de setembre del 2011

Matagalls-Montserrat 2011

FINISHER de la travessa amb un temps de 16:21:53 per cobrir els 83 km i els 6000 m D acumulat . Ara m'hen vaig a dormir que desde ahir al mati que no ho faig . Demà intentarem fer una crònica detallada .

Be la veritat es que no ser per on començar es una sencasió indescriptible , mes intensa que a les dos maratons que porto , els maratonians m'entendran i els que no ho son haurien de provar-ho algun cop , pero be anem al gra .

Tot comença el dv per la tarda preparem trastos i cap a cades a dormir , i quant estaven a Cervera fent reconte mentalment m'adono que no porto les Salomon (primer entrebanc) , arribem al hotel a les 8:30 i hem diuen que hi ha un problema en la reserva (segon entrebanc) , al final s'arregla la cosa i ens donen una super habitació (primera al.legria del cap de setmana) .

Anem a sopar i despres pastilleta de Forta Sec (Porto dos dies de cagarrines i no se si es la passa o que estic cagadet de por per la travessa)  d'alli cap a l'habitació a descansar que dema sera un dia molt llarg .

El dss ens aixequem al mati i esmorzem jo hem foto les botes , preparem els trastos i cap a collfornic a recollir el dorsal i despres a dinar a Seva , la veritat es que vaig dinar molt malamenent(tercer entrebanc) , suposo que els nervis tambe hi van influir . Acavem de dinar i intento dormir una mica cosa que no aconsegeixo , aixi que preparo el GPS per l'Encarna torni al hotel sense problemes i perque hem faci la visita a Vacarisses dema al mati . Despres hem començo a preparar , miro dins la bossa i m'he deixat les malles curtes ( Quart entrebanc) . D'alli cap a collfornic una altra vegada , ja tot vestit i preparat , per fer la travessa.

Arrivar alli ens costa una mica , sort que hem marxat amb temps de sobra que sino arrivo tard a l'hora de sortida , al final arribo una mitja hora abans hem col.loco prop de la sortida i vaig veien com arranca la gent , fins l'hora X , son les 17:08 SORTIDA  n'hi ha dos del grup que marxen com a llamps corrent , jo soc molt concien que haig de guardar forçes que la marxa es molt llarga , aixi que la tactica esta clara , costa avall trotar suau i pel pla segons con ho veia pero a la que es posava una mica costa amunt a caminar a bon ritme . Els primers km m'adelanta gent pero jo en passo molta i vaig una mica amb la mosca darrera l'orella de que portesse un ritme adecuat per acavar que era l'objectiu , passo el C1 amb 1:13 h (10 min mes rapid que l'horari previst) ara encarem per baixar a Aigufreda , la primera senda i els primers envussos de gent , jo amb tota la tranquilitat pensava que era tonteria passar al de davant perque n'hi havia 40 o 50 mes en fila india , aixi que paciencia , fins que la senda es feia cami i podies avançar , aixi arrivo a Aiguafreda  avituallament menjo amb po de que fara la panxa despres dels ultims dies de cagetes pero m'haig d'avituallar be sino petare com una mangrana , aqui trec els pals de la motxila , ara toca pujar i els pals van de primera , la pujada es llarga i forteta pero tota es per pista i es fa força be , jo anar controlant les pulsacions no passar de V1 a sigui 145 ppm aixi ho faig regulant amb el ritme , despres de coronar encara pujem una mica mes per arrivar al C2 arribo alli amb 3:10 h (porto 20 min d'adelanto respecte l'horari previst) pero hem trovo perfecte , passo el control i trec el frontal ja que ja esta enfosquint , tot i que tardo un bon rato ha posal en marxa ja que es veia perfectament , fins que hem entrat ha una senda tancada que no es veia res aixi que llum al canto , despres ens espera una baixada per pista que aprofito per parar un rato el frontal ( Es un plaer correr de nit sense llum per llocs nets i amples ) no paro d'abançar gent amb tot aixo tornem a pujar aquesta vegada per senda de les que m'agraden per a la gent sembla que se li atraganti , aixi que paciencia a anar pujant , i ja saveu tot el que puja baixa , cap avall falta gent , per trovar el C3 amb 5:40  alli al control tambe hi ha avituallament liquid , omplo botelles i avall falta gent , truco a la jefa per informar i kedem que hasta dema sobre les 7 o les 8 no la truco , ara ella ha de dormir , que dema te feina .
Be arranquem avall per tornar a pujar suau no molt lluny esta l'abituallament aixi que parem a menjar i veure , torno a omplir bidons , sec una estona per deixar descansar les cames i sant tornemi (estic 10 min parad) , ara be el C4 tornem a pujar miro cap devant i veig llumetes pel mig de la nit se que haig d'arrivar alli sigui on sigui i continuar , tambe miro cap darrera i en veig moltes i penso que ells encara els hi queda mes que a mi , aixi arrivo al C4 amb un temps de 6:40 h ( 40 min millor ) ara despres de la llarga pujada toca la baixada cap a Sant Llorenç (es pot considerar l'ecuador) arribo alli i faig una parada de 30 min menjo , m'hidrato , estiro , hem trec les sabates per posam vaselina als peus (noto que les plantes les tinc tovetes ) d'alli arranco per anar cap al C5 aki perdo referencies perque no faig el lap corresponent i ja no ser be quin horari porto, d'aki una llarga baixada , per encarar el coll de la grua , una pujadeta de les que pujem a totes les curses de les terres de l'ebre , pero amb mes de 50 km a les cames . S'hem fa una mica llarga ja que desde Sant llorenç no hi ha avituallament i hem noto buit , amb sensació de gana pero ja no tinc barretes , aixi que enganyo el cos amb liquid , al final arribo sense liquid a l'urbanització Cavall Bernat   i alli nomes hi ha Donuts , els que vulguis , pero jo no crec que sigui la millor pero tal com anava m'en menjo un grapat omplo botelles , torno a miram els peus que m'els noto bullint (Mal sintoma) , pero jo nomes penso en acavar , vaig fent i com que el mal de peus es el mateix caminat que corrent intento correr suelto sense forçar , amb tot aixo ja estem al km 60 i ara toca apretar les dents , aki es on passo un malt moment el tema del menjar s'em fica al cap (tinc que auguantar 13 km sense menjar i ja en portava 13 , ho sigui que 26 km amb un grapat de donuts) crec que aixo haig de corretgir-ho  per properes edicions .
aki torno  a tenir referencies ja que hem truca la jefa per saver com vaig i li dic que estic al C8 aixi que fent calculs porto 13:20 h hem sorprenc del temps , pero lo bo del cas es que en cap moment he forçat la maquina , veig que puc estar sobre les 16 h una cosa impensable , ara faltem 2,5 km fins Vacarisses i 11 fins Montserrat , el problema es que hi ha amta gent que estos 2,5 km no s'acaven  mai son per una senda i anam en fila india i no es pot adelantar i la gent es va parant a cada moment ,(pero jo no hem poso nervios) arrivo a Vacarisses i miro el rellotge i porto 14:05 paro menjo be i m'avituallo ara ja s'esta fent de dia aixi que guardo el frontal a la motxila i avall . Passo el C9 amb 14:55 i penso que puc fer sub 16 pero els peus no estan per a bromes i aixi m'ho fan saver tot i que intento no pensar-hi a l'ultima pujada despres de passar el C10 i que nomes keden 3 km m'ha passat pel cap deixar-ho , pero la tossuderia meva m'ho ha impedit .

Al final arribo a l'ultim tram d'escales i no puc negar que se m'ha escapat alguna llagrima de veure el monestir davant els meus ulls . Ho havia aconsegit i amb un temps per mi de record que ni ha les meves millors previsons hauria fet .

Per ultim vull agrair el suport moral i fisic del meu equip de suport ells son una part molt important d'aquesta victoria . Jo els vaig premiar amb una samarreta que ja us l'ensenyare .

Aki la foto de l'arrivada

Ja portava la samarreta de finisher per si de cas jejeje

11 comentaris:

  1. ETS EL MILLORRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR,UNa ABRASADA molt forta papa.

    ResponElimina
  2. Bé Xavvv, bé! Mai apostaré en contra la teva voluntat. Un toçut de collons pot amb gairebé tot el que es proposa. enhorabona i una més a la saca i grossa.

    ResponElimina
  3. Moltes GRACIES a tots!! Penseu que vosaltres tambe formeu part de l'exit .
    Els estrenos que de vegades compartim a mi m'ajuden molt i hem doneu força per continuar.

    ResponElimina
  4. Vaia Crack sense paraules! ets tot un crack xavi

    ResponElimina
  5. Moltes Felicitats, Xavvv, molt bé, bona travesia i molt ben explicada. Salut. Joaquim

    ResponElimina
  6. Gracies Alex !!

    Joaquim a veure si ens veiem per algun lloc company salud i km's

    ResponElimina
  7. Molt fort lo teu Xavi. Enhorabona Crack!!!
    Pitoi

    ResponElimina
  8. Gracies Pitoi !! ens veiem dss per la Trifesta

    ResponElimina